Donut
Donut Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 çay bardağı (ılık) süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- Yarım çay bardağı (ılık) su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 2,5-3 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)
Üzeri için;
- 80 gram (1 paket) eritilmiş çikolata
- Renkli pasta süsleri ya da beyaz çikolata
- Hindistan cevizi vs.
Kızartmak için;
- Sıvı yağ/fırın tercih edebilirsiniz
Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü ocağa alıp, sıcağa yakın olacak formda ısıtalım. Üzerine maya ve şekeri ekleyelim. Şöyle bir karıştıralım ve üzerini kapatıp 5-6 dk. etkinleşmesini bekleyelim. Sonra sıvı yağ, tuz, su, yumurta ve yavaş yavaş un ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartıp, yuvarlayalım. Bir tepsiye aralıklarla dizelim. Üzerine pak bir havlu örtüp, sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakalım. Yarım saat kadar mayalandıktan sonra, ortalarını yuvarlak bir aparat ile çıkaralım.
- Hazırladığımız hamurları, kızgın yağda artlı önlü güzelce kızartalım (veya fırın tercih edebilirsiniz) içinden çıkardığımız yuvarlakları da kızartalım. (lokma tatlısı olarak servis edebilirsiniz)
- Kızarttığımız hamurları, kağıt havlu koyduğumuz bir tabağa alalım çikolatayı benmari metodu eritelim. Ilıyan donutları çikolataya batırıp, üzerini istediğiniz halde süsleyelim. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun, ellerinize sıhhat. 🍩
Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








