Donut
Donut Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- 2 paket çikolatalı
- İsteğe bağlı süs
Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kapta un, şeker, kabartma tozu tuzu karıştırın.
- Ayrı bir kapta süt yumurta sıvı yağı çırpın.
- Sıvı karışımı un karışımını ekle yumuşak ile yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamuru hafif unlu bir tabanda açın bardakla daire olarak kes ortasına şişe kapağı ile açın.
- Orta ateşte kızgın yağda iki tarafı altın rengi olana kadar kızart.
- Sonra çikolatayı benmari yordamı eritin güzelce eridikten sonra donatları çikolataya bandırın.
- Çikolata sosu kurumadan süsleyebilirsiniz.
- Buzdolabında sos güzelce donduktan sonra yiyebilirsiniz. 😋}{ ——afiyet olsun——}{😋.
Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








