Donut

Donut Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2 paket çikolatalı
  • İsteğe bağlı süs

Donut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kapta un, şeker, kabartma tozu tuzu karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta süt yumurta sıvı yağı çırpın.
  3. Sıvı karışımı un karışımını ekle yumuşak ile yapışmayan bir hamur yoğurun.
  4. Hamuru hafif unlu bir tabanda açın bardakla daire olarak kes ortasına şişe kapağı ile açın.
  5. Orta ateşte kızgın yağda iki tarafı altın rengi olana kadar kızart.
  6. Sonra çikolatayı benmari yordamı eritin güzelce eridikten sonra donatları çikolataya bandırın.
  7. Çikolata sosu kurumadan süsleyebilirsiniz.
  8. Buzdolabında sos güzelce donduktan sonra yiyebilirsiniz. 😋}{ ——afiyet olsun——}{😋.

Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nane Şerbeti
Kahvaltılık Pişi
10 Dakikada Poğaça
Kıymalı Patlıcan (Nuriş’in Spesiyali)
Limonlu Zerdeçallı Çatlak Kurabiye
Tereyağlı Peynirli Kırpık Makarna
Hdabla | © 2025 |