Donut

Donut Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 400 gram un
  • 180 ml süt
  • 80 gram şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 60 gram tereyağı
  • 1 paket instant maya

Kızartmak için;

  • 400 ml ayçiçek yağı

Üzeri için;

  • 200 gram bitter çikolata

Donut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçler ılık olmalı. Sütü şeker ve maya ile karıştırın. Yumurta sarılarını ve unun yarısını (200 gram ) ek edin. Bu karışımı 40-50 dakika kadar mayalandırın.
  2. Mayalanan karışıma eritilmiş tereyağını ve kalan unu ek edin. Ben 300 gram un kullandım ama undan una, yumurta boyutuna nazaran değişir o yüzden biraz daha az yahut fazla kullanılabilir. Yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Az un kullanılırsa hamur çok yağlı olur ve tok kıvamda donutlar elde edemezsiniz.
  3. Hazırlanan karışım 1-1. 5 saat mayalandırılır. Hamur mayalanınca tezgaha biraz un serpin ve oklava yardımıyla 1 cm olacak halde hamuru açın. Bardak yardımıyla halkalar kesin. Hamurdan kesilen modüller tekrardan açılıp birebir formda bardakla kesilir.
  4. Yaklaşık 13-15 adet çıkıyor. 30 dakika daha streç ile kapatılmış tepside mayalandırın. Kızgın yağa 2 şer yahut 3 er adet eklenerek donutlar taraf başı 50 saniye – 1 dakika kadar pişirilir. Peçete serilmiş tabağa kevgir ile alınır.
  5. 30 dakika sonra benmeri adabı eritilmiş çikolataya banın. Dilerseniz pudra şekeri ile de tüketebilirsiniz.

Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıyır Poğaça (Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan
Deniz Kızlı Pasta
Çikolatalı Kakaolu Puding
Fırında Sebzeli Kıyma
Tek Yufkalı Kaşarlı Ezine Peynirli Börek
En Güzel Pastane Poğaçası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |