Donut
Donut Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 çay bardağının 3 te 1 kadar şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı süt
- 1-2 kaşık tereyağı
- Bir çimdik tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağı
Üzeri için;
- Yarım paket çikolata
- 1 kaşık nutella
- 1 yemek kaşığı süt
Kaplama için;
- Toz şeker
Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü ılıtıp şeker ile karıştırın ve mayayı mayalayın 15 dakika kalsın.
- Tereyağ, az tuz,un ve vanilini yumurtayı ekleyip yoğurun. 1 saat mayalansın.
- Bezelere bölün üzerini bezle kapatın ben çabuk mayalansın diye ,fırını 50 derece de ısıtıp yarım saat mayalandırdım.
- Ordasını oklava gerisi ile tam ortasından bir delik açarak kızartma yağında kızartın. Ve şekere bulayın dışını.
- Daha sonra cezvede az süt çikolata ve nutellayı eritin ,çay tabağına koyarak kızaran ve şekere buladıklarınız donutu sosa batırın.
- Pastacı süsleri ile üzerini süsledim afiyet olsun.
Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









