Donut

Donut Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay bardağının 3 te 1 kadar şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı süt
  • 1-2 kaşık tereyağı
  • Bir çimdik tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağı

Üzeri için;

  • Yarım paket çikolata
  • 1 kaşık nutella
  • 1 yemek kaşığı süt

Kaplama için;

  • Toz şeker

Donut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ılıtıp şeker ile karıştırın ve mayayı mayalayın 15 dakika kalsın.
  2. Tereyağ, az tuz,un ve vanilini yumurtayı ekleyip yoğurun. 1 saat mayalansın.
  3. Bezelere bölün üzerini bezle kapatın ben çabuk mayalansın diye ,fırını 50 derece de ısıtıp yarım saat mayalandırdım.
  4. Ordasını oklava gerisi ile tam ortasından bir delik açarak kızartma yağında kızartın. Ve şekere bulayın dışını.
  5. Daha sonra cezvede az süt çikolata ve nutellayı eritin ,çay tabağına koyarak kızaran ve şekere buladıklarınız donutu sosa batırın.
  6. Pastacı süsleri ile üzerini süsledim afiyet olsun.

Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Keçiboynuzlu Cupcake
Pişmaniye Kurabiye
Bademli Kurabiye (İçi Dışı Bademli)
Zerdeçallı Sebzeli Pilav
Evde Pratik Mayonez
Çikolata Dolgulu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |