Donut
Donut Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 paket maya
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ(oda sıcaklığı)
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
Üzerini süslemek için;
- 1 paket bitter çikolata
- 1 paket sütlü çikolata yada
- 1 paket beyaz çikolata
Kızartma için;
- 1 lt sıvıyağ
Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru hazırlamaya başlayalım, unu bir kapa alalım ,mayayı ekleyelim ,üzerine şeker ,yumurta ve vanilyayı ekleyelim, ılık sütü ekleyin,yoğurmaya başlayalım.
- Son olarak tereyağ ve tuzu ekledikten sonra pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz ,1 saat mayalamaya bırakıyoruz ,üzerini örtün.
- Mayalanan hamura hal verme sürecine geçiyoruz ister el ile yuvarlak form ver ister donut kalıbı ile şekillendirin, tekrar mayalamaya bırakıyoruz üzerini örtelim.
- Çikolatalar benmari metodu eritiyoruz ,pişirme süreci derin bir tencere yağımızı ısıtıyoruz her iki tarafını kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fazla yağını almak için kızaran hamurları havlu peçeteye alabiliriz ve son olarak pişen donutları çikolataya batırıyoruz.
- Üzerini dilediğin üzere süsleyin, ister yenebilen renkli şekerler ile ister hindistan cevizi ister toz şeker ile elinizde ne var ise 😊.
- Donutlar hazır afiyetle sıcak sıcak yiyebilirsiniz 🤤.
Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















