Donut

Donut Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un (Normal kıvamda bir hamur olacak)

Üzeri için;

  • 1 tablet çikolata
  • İsteğe bağlı süsleme

Donut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu tüm materyalleri sırası ile karıştırarak olağan kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
  2. Bezeledikten sonra 50 dakika mayalanmaya bırakıyoruz mayalanan bezelerin ortasını yuvarlak bir kapak ile alıyoruz.
  3. Kızartmak için öncelikle sıvı yağı derin bir kızartma tavasında ya da tenceresinde kızdırın.
  4. Ardından içerisine hamurları tek tek atarak kızartın. Şayet kullandığınız tencere büyükse birden fazla hamuru bir ortada kızartabilirsiniz.
  5. Hamurların ön yüzü kızardıktan sonra artlarını da kızartın.
  6. Her birinin eşit oranda kızarması için yaklaşık olarak 20 saniye boyunca kızartmanız kâfi olacaktır.
  7. Tüm hamurlar bittikten sonra hamurun içerisinden çıkardığınız yuvarlaklar için de birebir süreçleri uygulayabilirsiniz.
  8. Son olarak kızarmış hamurları üzerine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağın üzerinde soğuması için bir mühlet bekletin.
  9. Ardından üstünü erittiğiniz çikolataya batırarak dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.

Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Kavurması
Kremasız Kabak Çorbası
Pırasa Graten
Milföy Pizza
Beyaz Lahana Salatası
Sebzeli Çıtır Parmak Patates
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet