Donut

Donut Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 60 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 450 gram un

Bulamak için;

  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Donut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kaba süt maya ve şekeri koyup karıştıralım üzerine yumurta, tuz, un, vanilin, tereyağı ek edelim düzgünce yoğuralım, yaklaşık 10 dk kadar.
  2. Yoğurduktan sonra üzeri örtüp 1 saat kadar mayalandıralım.
  3. Hamurumuz mayalanınca tezgahın üzerine koyup eşit bezeler haline getirelim.
  4. Beze yaptıktan sonra su bardağı ile yuvarlak biçim verip ortasını şişe kapağı ile bir donut biçimi verelim.
  5. Sonra üzerini örtelim 15 dk bekletelim.
  6. Tencereye sıvı yağ koyup kızartalım ateş çok yüksek olmamalı ki hamur kalmasın.
  7. Donut piştikten sonra sıcağı ile şeker ve tarçına kaplayalım ve soğumaya bırakalım.
  8. Sonra servis edelim deneyenlere afiyet olsun 🤎🌸

Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Graten
Hindistan Cevizli Bisküvili Pasta (Videolu)
Damla Çikolatalı Cevizli Çatlak Kurabiye
Damla Tatlısı
Sağlıklı Tiramisu
Dereotlu Peynirli Yulaflı Poğaça
Hdabla | © 2025 |