Dondurulmuş Mantı

Dondurulmuş Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr mantı
  • 500 gr kuşbaşı et
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşlanmış mantı
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzerine;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı kuru nane

Dondurulmuş Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Et suyu çekilinceye kadar pişirilir,.
  2. Ardından yarım su bardağı sıvı yağ ile birlikte bir ölçü kavrulur.
  3. 2 litre kaynar suya mantı, tuz konulur haşlanır.
  4. Hazır olan mantıya et, nohut, sarımsak eklenip karıştırılır 5 dk pişirilir.
  5. Yoğurt karabiber un uygun bir tencerede daima karıştırarak 3/4 dk pişirilir.
  6. Mantıya ek edilip, karıştırılır.
  7. Zeytinyağı nane 1/2 dk kavrulup, üzerine dökülür. Yemeye hazır deneyeceklere. Afiyet olsun 😊

Dondurulmuş Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Cheescake Topları
Dondurmalı Soğuk Kahve
Chicken Kiev
Köstebek Pasta
Avakado Ezmesi
Gavurdağı Salata
Hdabla | © 2025 |