Dondurucuya Atmalık Pizza

Dondurucuya Atmalık Pizza Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (ılık olacak)
- 2 su bardağı su (ılık olacak)
- 1 adet toz maya
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 9 su bardağı un
Üzeri için;
- 700 gr kaşar peyniri
- 250 gr sucuk(çoğaltılabilir)
- 6 adet sosis (isteğe bağlı)
- 3 adet kırmızı kapya biber (küçük doğranmış olacak)
- 1 adet yeşil biber (küçük doğranmış olacak)
- 1 kase haşlanmış mısır
- 1 kase siyah zeytin (ayıklanmış)
- 2 adet domates (küçük doğranmış)
- 2 adet rendelenmiş lisan peyniri
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak ezmesi
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı toz nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Hamuru açmak için;
- 1 kase mısır unu
Dondurucuya Atmalık Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben üzerindeki gereçleri kendimize nazaran belirledim sizlerde istediğiniz gereçleri ekleyip yapabilirsiniz.
- Öncelikle hamurumuz için sıvı materyalleri ekleyip unuda azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim ve 30 dakika mayalanması için bekleyelim.
- Bu evrede sosumuz için salçamızı yağımızı ve baharatları ekleyip sosumuzuda hazırlayalım.
- O sırada sosunu ve üzerine ekleyeceğimiz materyalleri doğrayıp mayalanan hamurun havasını alıp elimizle birazcık yoğuralım.
- 10 bezeye ayırıp mısır unu yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açıp yağlı kağıtın üzerine koyalım.
- Çatalla bir kaç yerinden delikler açalım ve evvel sosu sonra kaşar peynirini son olarak gereçleri ekleyip buzdolabı poşetinin içine koyalım ve bir pipet yardımıyla havasını alıp ağzını bağlayıp buzluğumuza kaldıralım.
- İstediğiniz vakit eritmeden fırında 200 derecede ön ısıtma yapmadan pişirebilirsiniz afiyet olsun 🥰.
Dondurucuya Atmalık Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

