Dondurucuda Simit Tarifi

Dondurucuda Simit Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4,5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1,5 su bardağı kavrulmuş susam
- 2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Dondurucuda Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ve suyu cezvede ılıtıp yoğurma kabına alalım •üzerine şeker, maya, tuz, tereyağı ve sıvı yağı ekleyelim.
- Unu da ekleyip ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım • üzerini streç ile kapatıp en az 1 saat mayalandıralım.
- Hamuru 9-10 modül olacak halde bezelere bölelim • bezeleri un serpilmiş yerde şerit biçiminde uzatarak açalım.
- 2 ucunu birleştirelim, iki taraftan aykırı tarafa kıvıralım • evvel pekmezli suya daha sonrada susama bulayıp pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
- 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
Püf noktası; dondurucuya atacaksak hafif kızarınca alıyoruz o an tüketeceksek biraz daha kızartıp o denli fırından alıyoruz afiyet olsun….
Dondurucuda Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









