Dondurucuda Pizza (Pizzanızı Hazırlayın Dilediğiniz Zaman Pişirin)

Dondurucuda Pizza (Pizzanızı Hazırlayın Dilediğiniz Vakit Pişirin) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için gerekli gereçler :

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tuz

Sosu için gerekli gereçler:

  • 1,5 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kuru fesleğen
  • Kekik

(kışlık hazırladığım domates sosundan kullandım)

Üzeri için gerekli gereçler:

  • Rendelenmiş kaşar ya da mozerella peyniri(ben kaşar kullandım)
  • Mantar
  • Sucuk
  • Kapya biber
  • Çarliston biber
  • Mısır

(dilediğiniz materyalleri ekleyip ya da çıkarabilirisiniz)

Dondurucuda Pizza (Pizzanızı Hazırlayın Dilediğiniz Vakit Pişirin) Tanımı Nasıl Yapılır?

Bu ölçü ile 4 adet büyük uzunluk pizza elde edebilirisiniz.

  1. Unu yoğurma kabına alıp içerisine maya, şeker, tuz, sıvı yağ ve ılık suyu ek edip hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Suyunuzu eklerken denetimli davranmanız faydanıza olacaktır.
  2. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurma sürecine devam edelim.
  3. Hamurumuzun üzerini kapatıp yaklaşık 30 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım.
  5. Hamurumuzu tezgahımızın üzerinde havası çıkması için bir kaç dakika yoğuralım. 4 eşit kesime bölelim. Şayet kalın hamurlu pizza seviyorsanız 2 ya da 3 kesime da bölebilirsiniz.
  6. Kestiğimiz modülleri beze yapıp beze un serptiğimiz tezgahta merdane ile açalım.
  7. Açtığımız hamuru unladığımız pizza tepsisine alalım ve elimizle etrafını düzeltelim. Pizza tepsiniz yoksa fırın tepsinize pişirme kağıdı sererekte yapabilirisiniz.
  8. Hamurumuzun pişerken kabarmaması için çatal ile hamurumuza delikler açıp hamurumuzu evvelce ısıttığımız 200° fırına alıp 10 dk pişirelim.
  9. Hamurumuz pişerken pizzanın sosu için domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen ve kekiği ekleyerek ocağımızın üzerine alıp bir kaç dakika ısıtalım.
  10. Az ölçüde pişen hamurumuzu alıp hazırladığımız sosu üzerine sürelim.
  11. Domates sosundan sonra üzerine kaşar peynirimiz çokça ekleyelim.
  12. Üzeri büsbütün sizin damak zevkinize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ben sucuk, kapya ve çarliston biber, mısır, mantar kullandım.
  13. Pizzamızın soğuduğundan emin olduktan sonra tezgahımızın üzerine serdiğimiz sitreç sinemanın içerisine alıp pizzamızı hi hava almayacak şeklide saralım.
  14. Dondurucumuza alıp koruma edelim. Pişirmek istediğiniz vakit dondurucuda çıkarıp 5 dakika çözülmesini bekleyelim.
  15. 180 derece evvelce ısıttığımız fırında peynirimiz üzeri kızarıncaya kadar pişirelim (buzlukta olmayan pizzamızı 200 derecede pişirip buzluktakini 180 derecede pişirme sebebimiz buzu büsbütün çözülmediği için içi pişmeyip üzeri süratlice kızarmasını önüne geçmek).

Dondurucuda Pizza (Pizzanızı Hazırlayın Dilediğiniz Vakit Pişirin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Havuç Tarator Tarifi (Hafif Lezzetli Bir Meze)
Nohut Köftesi (Falafel)
Orman Meyveli Reçel
Soğanlı Yumurta (Soğanlama)
Kıbrıs Tatlısı
Kestane
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet