Dondurmalı İrmik Helvası
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ eriyince irmik eklenir orta ateşte 6 dk kavurdum rengi koyulaşıcak.
- Sonra şekeri ekleyip 4 dk kavurdum.
- Rengi sütlü kahve rengine dönünce üzerine su ekledim (normal su kaynak değil).
- O form de de 1 dk karıştırdım ocağı kapattım üstü kapalı halde 5-6 dk dinlendi.
- Sonra kaselere porsiyonluyoruz benim kasem derin ve çok koydum bu biçimde 3 büyük porsiyon çıktı lakin kaseniz orta uzunlukta çok rahat 5 porsiyon çıkacaktır.
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













