Dondurmalı Haytalı

Dondurmalı Haytalı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı gül suyu
  • Çay kaşığının ucu kadar kırmızı besin boyası (benim besin boyam çok renk verdiği için biraz eklemem kâfi oluyor)

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı mısır yahut buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı gül suyu

Üzeri için;

  • Vanilyalı dondurma

Dondurmalı Haytalı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için; uygun bir kaba şeker ve besin boyasını alıp karıştıralım.
  2. Suyu ekleyip, şeker çözünene kadar karıştıralım.
  3. Şeker çözündükten sonra gül suyunu ekleyip son defa karıştıralım ve derin dondurucuya atalım. 1 gün evvelce atalım buzlansın.
  4. Muhallebisi için; uygun bir tencereye sütü ve nişastayı alıp çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  5. Gül suyunu da ekleyip, ocağın altını açalım ve karıştırarak pişirelim.
  6. Muhallebi kıvamını alınca ocağın altını kapatalım.
  7. Uygun bir tepsiyi su ile ıslatalım ve içine muhallebiyi dökelim.
  8. Muhallebi oda sıcaklığına gelince üzeri kaymak üzere olmasın diye 2 su bardağı su dökelim.
  9. Buzdolabına koyalım ve en az 4-5 saat buzdolabında bekletelim.
  10. Dinlenen muhallebiyi ve bir gün evvelden derin dondurucuya atıp, buzlandırdığımız şerbeti alalım.
  11. Muhallebiyi küp küp doğrayalım ve kaselere koyalım.
  12. Buzlanmış şerbetten de kaselere koyalım.
  13. Vanilyalı dondurmayı da koyalım ve servis edelim.
  14. Dondurmasız da yapabilirsiniz. Dondurmasız yapacaksanız buzlu şerbeti koyduktan sonra kaseye biraz soğuk su ekleyebilirsiniz.

Dondurmalı Haytalı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Bulgur Pilavı
Zeytinyağlı Pancar Mezesi
Labneli Puding
Fırında Köfte Patates
Karpuzlu Soda (Videolu)
Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Ganajlı)
Hdabla | © 2025 |