Domatesli Pilav (Salçalı Pilav)

Domatesli Pilav (Salçalı Pilav) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 baş soğan
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • 1 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 5-6 tane domates (yazdan yapılmış konserve varsa 1 kavanoz)
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Domatesli Pilav (Salçalı Pilav) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce soğanlar iri formda doğranır.Yağda kavrulur.
  2. Yağda kavrulan soğana domates katılır pişen domatesin üzerine salçaları konulur.
  3. Sonra da bulgur konulup karıştırılır üzerine 3 su bardağı su konulur (biz biraz sulu seviyoruz özelliği bu çok gelirse 2-2,5 bardak su da koyabilirsiniz).
  4. Tuz eklenir ,suyunu yarım çeken pilava kimyon eklenir.
  5. Suyu biraz çekilene kadar pişirilir.
  6. 10-15 dk pilavı bekletelim dinlensin tam kıvam alır.
    Pilavımız hazır yapanlara afiyet olsun.
    Eskilerin bir yemeği bu meyhane aşına oranla biraz daha sulu ve bol gereçli oluyor 🤗.

Domatesli Pilav (Salçalı Pilav) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltıların Vazgeçilmezi Mıhlama
Kıymalı Ziron
Fırın Makarna
Lokum Tadında Kavurma
Kıyır Kıyır Siyez Unlu Havalı Poğaça
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2024 |