Domatesli Pilav (Salçalı Pilav)

Domatesli Pilav (Salçalı Pilav) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 baş soğan
- 3 yemek kaşığı yağ
- 1 su bardağı bulgur
- 3 su bardağı su
- 5-6 tane domates (yazdan yapılmış konserve varsa 1 kavanoz)
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Çay kaşığı ucuyla kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Domatesli Pilav (Salçalı Pilav) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce soğanlar iri formda doğranır.Yağda kavrulur.
- Yağda kavrulan soğana domates katılır pişen domatesin üzerine salçaları konulur.
- Sonra da bulgur konulup karıştırılır üzerine 3 su bardağı su konulur (biz biraz sulu seviyoruz özelliği bu çok gelirse 2-2,5 bardak su da koyabilirsiniz).
- Tuz eklenir ,suyunu yarım çeken pilava kimyon eklenir.
- Suyu biraz çekilene kadar pişirilir.
- 10-15 dk pilavı bekletelim dinlensin tam kıvam alır.
Pilavımız hazır yapanlara afiyet olsun.
Eskilerin bir yemeği bu meyhane aşına oranla biraz daha sulu ve bol gereçli oluyor 🤗.
Domatesli Pilav (Salçalı Pilav) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










