Domatesli Pilav
Domatesli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet olgun domates (soyulacak)
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
Domatesli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pilav tenceresinde birinci olarak tereyağını eritelim zeytinyağını ek edip karıştırın.
- Yıkadığımız pirinçleri tencereye ek edin ve üzerine tuz ekleyip hafif karıştırın.
- Kavrulan pirinçlerin üzerine daha evvelce küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip karıştırın.
- Üzerine tuz,karabiber ve toz şeker ilave edip karıştırın.
- Suyunu ek edip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirmeye bırakın.
- Dibinin azıcık tutması için pilav piştikten sonra karıştırmayın.
- Üzerine peçete koyup dinlendirin. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun 🥰.
Domatesli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











