Domatesli Patlıcan

Domatesli Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patlıcan
  • 4 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 adet büyük uzunluk domates
  • 2 küp şeker
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Domatesli Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar alacalı halde soyulup uzunlamasına 4’e bölünür, parmak biçiminde dilimlenir tuzlu suya atılır.
  2. Acısı çıkan patlıcanlar derin yağda kızartılıp peçetenin üzerinde kenara alınır.
  3. Uygun bir tencereye zeytinyağ dökülüp soğanlar yarım ay halinde doğranır ve yağda sotelemeye başlanır. 💕.
  4. Domateslerin kabukları soyulup ince ince doğranır soğanın üzerine alınır 2 küp şeker atılır ve sarımsaklar doğranır.
  5. Hepsini bir karıştırdıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp bu biçimde biraz pişip ezilmesi beklenir.
  6. Domatesler yumuşayıp ezildikten sonra salçası eklenir.
  7. Kızarttığımız patlıcanlar eklenir, baharatlar eklenir, karıştırılır tekrar tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşe bırakılır.
  8. 10 dk daha bu halde pişirilip altı kapatılır. Afiyetle.

Domatesli Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföyden Kruvasan Bowl
Makarna Salatası
Hızlı Kilo Verdiren Brokoli Kereviz Sapı Çorbası
Ekşi Mayalı Poğaça
Geceden Yulaflı Chialı Puding
Haşhaşlı Revani
Hdabla | © 2025 |