Domatesli Erişte Pilavı
Domatesli Erişte Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı erişte
- 2 adet orta uzunluk domates (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam maydanoz
- 2.5 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Domatesli Erişte Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağlar konulur eritilir.
- Domates salçası konulur 1-2 dakika kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Rendelenmiş domates eklenir. 2-3 kere karıştırılır.
- Tencerenin kapağı kapatılır. Domatesler yumuşayıp yavaşça suyunu çektiğinde erişteler eklenir 3-4 kere karıştırılır.
- Son olarak tuz ve kaynar su eklenir 12-15 dakikada pişer. Afiyet olsun 🩷.
Domatesli Erişte Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






