Domatesli Bulgur Pilavı (Sulu Sulu)

Domatesli Bulgur Pilavı (Sulu Sulu) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük soğan
- 1 adet biber
- 2 adet domates (büyükse 1)
- Çeyrek kırmızı biber
- Yarım çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 su bardağı su (ben çeyrek su bardağı daha ekliyorum)
- 1 çay kaşığı tuz
Domatesli Bulgur Pilavı (Sulu Sulu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yağı tencereye koyup altını yakıyoruz.
- Diğer yandan soğanları doğruyoruz tencereye ek ediyoruz pişirmeye başlıyoruz.
- Bir yandan biberleri doğruyoruz az pişirilen soğanlara ekliyoruz.
- Biraz kavrulunca salçaları ek edip, biraz daha pişiriyoruz.
- Sonrasında domatesleri ekleyip pişirmeye başlıyoruz.
- 5 dakika pişirdikten sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulgurları tencereye ekliyoruz.
- Biraz pişirdikten sonra suyunu ve tuzunu ek ediyoruz. 5-10 dk kısık ateşte suyunu çektiriyoruz.
- Suyunu baya çeken pilavı ocaktan alıp sofra bezine sarıp dinlendiriyoruz.
- En az 15 dk dinlenen pilavımız hazır afiyet olsun 🙂
Domatesli Bulgur Pilavı (Sulu Sulu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






