Domatesli Bulgur Pilavı (Sulu Sulu)

Domatesli Bulgur Pilavı (Sulu Sulu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük soğan
  • 1 adet biber
  • 2 adet domates (büyükse 1)
  • Çeyrek kırmızı biber
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı su (ben çeyrek su bardağı daha ekliyorum)
  • 1 çay kaşığı tuz

Domatesli Bulgur Pilavı (Sulu Sulu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yağı tencereye koyup altını yakıyoruz.
  2. Diğer yandan soğanları doğruyoruz tencereye ek ediyoruz pişirmeye başlıyoruz.
  3. Bir yandan biberleri doğruyoruz az pişirilen soğanlara ekliyoruz.
  4. Biraz kavrulunca salçaları ek edip, biraz daha pişiriyoruz.
  5. Sonrasında domatesleri ekleyip pişirmeye başlıyoruz.
  6. 5 dakika pişirdikten sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulgurları tencereye ekliyoruz.
  7. Biraz pişirdikten sonra suyunu ve tuzunu ek ediyoruz. 5-10 dk kısık ateşte suyunu çektiriyoruz.
  8. Suyunu baya çeken pilavı ocaktan alıp sofra bezine sarıp dinlendiriyoruz.
  9. En az 15 dk dinlenen pilavımız hazır afiyet olsun 🙂

Domatesli Bulgur Pilavı (Sulu Sulu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patates Ve Tavuklu Milföy Çanağı (Lezzet Dolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Köstebek Pasta
Mantarlı Menemen (Kahvaltılık Kolay Tarif)
Patatesli El Açması Börek
Börek
Patatesli Börek
Kupta Sütlü Tatlı (Videolu )
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.