Domatesli Bulgur Pilavı

Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 1 adet soğan
- 1 addet domates (ben biraz kışlık domates sosu da kullandım)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı toz biber
- Sıvı yağ
Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencerenin tabanı kadar sıvı yağ döküp yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım.
- Salça ve toz biberi ekleyelim.
- Yemeklik doğradığımız domatesi ekleyelim.
- Bulguru ekleyelim.
- Üstünü gelicek kadar su ekleyelim.
- Önce bulgurlar göz göz olana kadar yüksek ateşte sonra da en düşük ateşte pişirelim,suyunu çektiğinde pişmiş olur.
- Ocağı kapattıktan sonra bir örtü yahut kağıt havlu kapatıp dinlendirelim.Afiyet olsun.
Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






