Domates Sosu (Kabuklarını Soymadan)

Domates Sosu (Kabuklarını Soymadan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo salçalık domates
  • 1 kilo kapya biber
  • Tuz

Domates Sosu (Kabuklarını Soymadan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Güzelce yıkadığımız salçalık domatesler ve kapya biberleri küçük küçük doğruyoruz.
  2. Geniş bir tencereye evvel doğradığımız domatesleri döküyoruz üzerine yeniden doğradığımız kapya biberleri döküyorum ,kapağını kapatıp sulanmasını bekliyorum.
  3. İyice yumuşayan ve sulanan domates ve biberleri ocağın altını kapatıp blenderla güzelce çekiyoruz.
  4. 2 yemek kaşığı kadar tuz atıyoruz blenderla çektiğimiz, domates ve bibere yarım saat daha ocakta kaynatıyoruz.
  5. Kaynayan sosumuzu sıcak sıcak cam kavanozlara yeni kapakla birlikte kapatıp karşıt çeviriyoruz.
  6. 24 saat kavanozları bu formda kaldırmadan bekletiyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun kolay gelsin.

Domates Sosu (Kabuklarını Soymadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pasta Dolgu Kreması
Tuzlu Susamlı Kurabiye
Mercimekli Kinoa (Pcos Dostu – Bitkisel Protein – Lifli)
Pratik Dereotlu Poğaça
2 Dakikada Çilekli Frozen (Videolu)
Yacan Aşı Çorbası
Hdabla | © 2025 |