Domates Sosu (Kabuklarını Soymadan)
Domates Sosu (Kabuklarını Soymadan) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kilo salçalık domates
- 1 kilo kapya biber
- Tuz
Domates Sosu (Kabuklarını Soymadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Güzelce yıkadığımız salçalık domatesler ve kapya biberleri küçük küçük doğruyoruz.
- Geniş bir tencereye evvel doğradığımız domatesleri döküyoruz üzerine yeniden doğradığımız kapya biberleri döküyorum ,kapağını kapatıp sulanmasını bekliyorum.
- İyice yumuşayan ve sulanan domates ve biberleri ocağın altını kapatıp blenderla güzelce çekiyoruz.
- 2 yemek kaşığı kadar tuz atıyoruz blenderla çektiğimiz, domates ve bibere yarım saat daha ocakta kaynatıyoruz.
- Kaynayan sosumuzu sıcak sıcak cam kavanozlara yeni kapakla birlikte kapatıp karşıt çeviriyoruz.
- 24 saat kavanozları bu formda kaldırmadan bekletiyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun kolay gelsin.
Domates Sosu (Kabuklarını Soymadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















