Domates Soslu Zeytinyağlı Kabak

Domates Soslu Zeytinyağlı Kabak Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet sakız kabağı
- 1 adet soğan
- 4 kol taze soğan (isteğe bağlı)
- 3 adet domates yahut 1 su bardağı domates rendesi (ben hazır kullandım)
- 10 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir tutam dereotu
- Taze nane
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-1.5 su bardağı su
Domates Soslu Zeytinyağlı Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabaklarımızı yıkayıp ortadan ikiye kesiyoruz.
- Yapışmaz bir tavaya iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ ek edip kabakları ekliyoruz.
- Kabakları kızartma yapmadan tavada bir iki kere sallayarak çok az dış kısımlarına zeytinyağını aldırıyoruz ve hafifçe soteliyoruz.
- Kabakları ocaktan alıyoruz.
- Kabakları sotelediğimiz tavada yemeklik doğranmış soğanı bir ölçü kavuruyoruz.
- Üzerine yemeklik doğranmış domatesi ve salçayı ek ediyoruz. Biraz kavuruyoruz.
- Üzerine suyu ekleyip karıştırıyoruz.
- Kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Yeşil soğanları doğrayıp tavadaki karışıma ek ediyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerine kabakları diziyoruz.
- Çok büyük kabaklara çizik atabiliriz.
- Kabakların üzerine sarımsakları ezerek ekliyoruz.
- Üzerine ince kıyım doğradığımız nane ve dereotunu serpiyoruz. Ben eklemeyii unuttum fakat daha güzel bir aroma için eklemek güzel oluyor 🙂
- Kabakları salçalı sosun içinde gömüyoruz.
- Ocakta kısık ateşte sosumuz kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
- Altını kapatıp zeytinyağını üzerine gezdiriyoruz.
- Piştikten sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
- Bir tabağın altına yoğurt koyup üzerine tüketeceğimiz ölçü kadar kabakları dizerek servis edebilirsiniz.
- Ben yanında yoğurtlu kuskus salatası ile ikram ettim. İkisi birbirine çok yakıştı. Afiyet olsun.
Domates Soslu Zeytinyağlı Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







