Domates Soslu Taze Börülce

Domates Soslu Taze Börülce Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo taze börülce
- 1 tane kurusoğan
- 2 dış sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 5 adet domates
- Zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
Domates Soslu Taze Börülce Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye suyu doldurup kaynatalım tuz ekleyelim içine.
- Börülceleri temizleyip ortadan ikiye bölelim yıkayıp kaynayan suya koyalım. 10 dk kaynatıp süzelim.
- Ayrı tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanı zeytinyağında kavuralım akabinde börülceyi içene alıp kısık ateşte pişirelim.
- Ayrı bir tencerede kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri zeytinyağında pişirelim.İçine tuz ve karabiber ekleyelim.
- Ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlayalım.
- Pişen börülceyi servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerinede domates sosu ekleyip servis edelim.
Domates Soslu Taze Börülce Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
