Domates Soslu Karidesli Makarna
Domates Soslu Karidesli Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gram ayıklanmış jumbo karides
- 1 su bardağı blenderden çekilmiş domates
- 1/2 (yarım) paket linguine makarna
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Maydanoz
Domates Soslu Karidesli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Jumbo karidesleri dikkatli bir halde ayıklayıp ortalarında yer alan siyah kısımlarını çıkartın.
- Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz karidesleri kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
- Derin bir tencerede kaynatmakta olduğunuz suda, makarnaları hafif canlı kalacak halde haşlayın.
- Yeterli kıvama geldikten sonra haşlama suyunu süzün, durulamayın.
- Sarımsakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
- Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın, sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Ayıklanmış jumbo karidesleri katıp yüksek ateşte, kısa müddetli soteleyin.
- Domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Tuz ve baharatları ilavesiyle çeşnilendirin.
- Haşlanmış makarnaları domatesli ve karidesli karışıma ekleyip bir maşa yardımıyla karıştırarak sosu içine çekmesini sağlayın.
- Ocaktan aldığınız makarnayı doğranmış maydanoz yaprakları eşliğinde ılık ya da sıcak olarak servis edin.
Domates Soslu Karidesli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








