Domates Soslu Demleme Makarna

Domates Soslu Demleme Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram makarna
  • 1-2 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 500 ml sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber (acı yahut tatlı – isteye bağlı)
  • 1 fiske karabiber

Domates Soslu Demleme Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları ince doğrayıp, zeytinyağında kavuruyoruz.
  2. Ezilmiş sarımsakları, domates salçasını, isteye nazaran soyulmuş yada soyulmamış domatesleri (sonuçta blender’dan geçireceğiz, fakat ben soydum) ekleyip kavuruyoruz.
  3. Suyunu, baharatları ekleyip, 15 dk kadar pişiriyoruz.
  4. Daha sonra sosu blender’dan geçiriyoruz.
  5. Şimdi makarnaları ek ediyoruz.
  6. Kaynayınca orta ateşe alıp (9 dan 4 yahut 5) makarnalar istediğimiz yumuşaklığı alana kadar pişiriyoruz.
  7. Parmesan peyniri ile servis edilebilirsiniz.

!! Not: son olarak bir taşım kapaksız, yüksek ateşte kaynatın, böylece sos makarna ile birleşecektir !!.

Domates Soslu Demleme Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Yeşil Fasülye Tarifi
Yağlı Kapya Biber Turşusu
Nefis Çıtır Taze Fasulye Kızartması
Tepside Patatesli Yufka Böreği
Çıtır Çıtır Peynirli Börek
Ekşili Bamya (Zeytinyağlı)
Hdabla | © 2025 |