Domates Reçeli
Domates Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg Bursa domatesi
- 1.5 kg şeker
- 1 tane orta uzunluk limon
- 2 kol gül damlası çiçeği
Domates Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domateslerin kabuğunu soyup dilimli halde dörde bölelim, iç çekirdeklerini çıkaralım.
- Limonu ince dilim keselim.
- Domatesleri çekirdekleri kalmayacak biçimde 4-5 kere yıkayalım.
- Akşamdan tencereye tüm gereçleri koyup üzerine şekeri dökelim ( sabaha kadar o biçimde bekletelim. ).
- Domates pişene kadar kaynatalım.
- Pişen reçeli geniş bir kaba alıp, üzerine tülbent örtüp 4-5 gün güneş gören bir yerde günletelim.
- Reçelimiz yemeye hazırdır afiyet olsun.
Domates Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












