Domates Reçeli

Domates Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg Bursa domatesi
  • 1.5 kg şeker
  • 1 tane orta uzunluk limon
  • 2 kol gül damlası çiçeği

Domates Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domateslerin kabuğunu soyup dilimli halde dörde bölelim, iç çekirdeklerini çıkaralım.
  2. Limonu ince dilim keselim.
  3. Domatesleri çekirdekleri kalmayacak biçimde 4-5 kere yıkayalım.
  4. Akşamdan tencereye tüm gereçleri koyup üzerine şekeri dökelim ( sabaha kadar o biçimde bekletelim. ).
  5. Domates pişene kadar kaynatalım.
  6. Pişen reçeli geniş bir kaba alıp, üzerine tülbent örtüp 4-5 gün güneş gören bir yerde günletelim.
  7. Reçelimiz yemeye hazırdır afiyet olsun.

Domates Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Kurabiyesi
Maş Fasülye Salatası
Fırında Kıymalı Patlıcan Kebabı
Fırında Çıtır Kabak
Bol Soslu Islak Kek
Limonlu Dereotlu Bezelye (Ekşili Efsane Lezzet)
Hdabla | © 2025 |