Domates Konservesi
Domates Konservesi Tanımı İçin Malzemeler
- 17 kg domates
- 500 gr sivri biber
- 500 gr kapya biber
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tuz
Domates Konservesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle domatesleri ve biberleri yıkayarak başlıyoruz ,daha sonrasında derin ve büyük bir tencere içerisine iki su bardağı sıvı yağ ekliyoruz.
- Bolca kapya biber ve yeşil biberi doğruyoruz, kızdırdığımız yağın içerisinde biberleri güzelce soteliyoruz .
- Domatesleri ortadan ikiye ayırıyoruz yeşil kısımlarını alıyoruz ,çok ezmeden robottan geçiriyoruz.
- Kabukları ile birlikte ben kabuklarını asla soymuyorum daha sonra tencerenin içerisine alıp 35 -40 dakika kadar özleşene kadar kaynatıyoruz .
- Kaynar kaynar kavanozları alıyoruz ,ağızlarını sıkıca kapatıp taş çeviriyoruz.
- 24 saatte bu biçimde beklettikten sonra kapak kısımlarını denetim ederek gün ışığı almayan mutfak dolabında saklıyoruz .
- Makarnalar da domates çorbalarında ve pilavlarda inanılmaz kurtarıcı bütün yemeklerinizi de kullanabilirsiniz ben 17 kg domates ile 17 kavanoz hazırladım kabuklarını soymadığım için de çok kolay ve pratik oldu deneyecek olan herkese şimdiden afiyet şifa olsun😋🧡.
Not;istediğiniz kilogramda istediğiniz kadar yapabilirsiniz ben birazcık fazla hazırladım domatesin kabuklarını soymadığımız için 3 kg domates ile yaparsınız üç yada 4 kavanoz kadar konserve elde edersiniz bu bilgi de burada dursun.
Birazcık zahmetli üzere gözükse de inanın 2 saat ayırıyorsunuz ancak sonra bütün kış rahat ediyorsunuz o yoğunluğun içerisinde kendinize de kahve yapmayı unutmayın kızlar 🧒.
Domates Konservesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












