Domates Çorbası
Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet kırmızı domates
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1-1.5 lt sıcak su
- 1 tutam nane
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domateslerin kabukları soyulur ve robottan geçirilir.
- Uygun bir tencereye tereyağ, sıvı yağ eklenir.
- Un ek edilir kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Robottan geçirdiğimiz domatesler eklenir.
- Sıcak su eklenir öteki materyaller de eklenip. 10 dk kaynatılır.
- Kıvamı katı gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Daha pürüzsüz bir kıvam için en son blendırdan geçirebilirsiniz.
Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








