Domates Çorbası

Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kase rendelenmiş domates(konserve)
- 5 bardak sıcak su
- 1 bardak süt
- Tuz
- Kekik
- Pul biber
Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tenceremize yağlarımızı alalım ve yağın kızmasını bekleyelim.
- Kızan yağa un ekleyip, kavuralım.
- Kavrulan una domates salçası ekleyelim ve kavurmaya devam edelim akabinde sarımsakları ekleyip karıştıralım.
- Domates rendesini yahut konservemizi ekleyip ve karıştıralım.
- 5 su bardağı sıcak su ekleyelim.
- Kaynamaya başlayınca 1 su bardağı sütü yavaş yavaş ek edelim.
- Damak tadına nazaran tuz, pul biber ve kekik ekleyelim.
- Pişen çorbamızı mutfak robotu (blander) yardımı ile bland edelim.
Afiyet olsun.
Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






