Domates Çorbası

Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu(beyaz unda kullanabilirsiniz)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) kglık konserve kavanozda domates püresi
  • 2 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı acı pul biber (isteğe bağlı)
  • Tuz (isteğe bağlı benim salçam tuzlu diye ben koymadım)

Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağımızı tencereye alıp eritiyoruz.
  2. Eriyen tereyağının üzerine mısır unumuzu ek ediyoruz.
  3. Un hafif kavrulduktan sonra yarım çay bardağı sütümüzü ek ediyoruz.
  4. Krema üzere bir doku oluştuğu vakit üzerine domates sosumuzu, domates salçası, biber salçası, isteğe bağlı olarak acı pul yahut toz biber ek ediyoruz.
  5. Kaynamaya başladıktan sonra suyunu yavaş yavaş ek ediyoruz (benim tenceremin lt göstergesi vardı ben 1lt hizasına kadar su ek ettim yaklaşık 2-2,5 çay bardağı).
  6. Kaynadıktan sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. 3-5 dakika sonra servise hazır.

Afiyet olsun 🥣.

Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Borcam Pasta
Ev Yapımı Çilek Ve Muzlu Rulo Pasta
Kahvaltılık Bayat Ekmek Böreği
Hasan Paşa Köfte
Portakal Aromalı Kek
Nefis Kabak Sıyırma (Girit Usulü)(Videolu)
Hdabla | © 2025 |