Domates Çorbası
Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı mısır unu(beyaz unda kullanabilirsiniz)
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) kglık konserve kavanozda domates püresi
- 2 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı acı pul biber (isteğe bağlı)
- Tuz (isteğe bağlı benim salçam tuzlu diye ben koymadım)
Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağımızı tencereye alıp eritiyoruz.
- Eriyen tereyağının üzerine mısır unumuzu ek ediyoruz.
- Un hafif kavrulduktan sonra yarım çay bardağı sütümüzü ek ediyoruz.
- Krema üzere bir doku oluştuğu vakit üzerine domates sosumuzu, domates salçası, biber salçası, isteğe bağlı olarak acı pul yahut toz biber ek ediyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra suyunu yavaş yavaş ek ediyoruz (benim tenceremin lt göstergesi vardı ben 1lt hizasına kadar su ek ettim yaklaşık 2-2,5 çay bardağı).
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. 3-5 dakika sonra servise hazır.
Afiyet olsun 🥣.
Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














