Domates Çorbası

Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 adet domates (konserve varsa |2.5 su bardağı domates sosu da olur)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar

Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Orta ateşte olan tencereye tereyağı alalım.
  2. Eriyen tereyağına unu ek edelim. Biraz kavuralım.
  3. Soyduğumuz ve rondodan geçirdiğimiz domatesleri ekleyelim.
  4. Un kokusu çıkana kadar karıştıralım.
  5. Sıcak suyu ekleyelim. 5 dk kaynasın daha sonra oda sıcaklığında olan sütü ekleyelim. (eğer soğuksa yavaş yavaş ekleyelim çorbamız kesilmesin) pürüzsüz bir kıvam isterseniz rondodan geçirebilirsiniz.
  6. Son olarak tuzu da ekleyelim pişmeye hazır ☺️.
  7. Servis ederken kaşar peyniri koymayı unutmayın lezzete lezzet katıyor🙈.Afiyet olsun 🌸.

Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Yulaf Kasesi
Fındıklı Tarçınlı Kurabiye
Cevizli Ev Baklavası Tarifim
Semizotlu Yoğurtlu Meze
İce Americano
Ekmek Tarifi (Tam Buğdaylı)
Hdabla | © 2025 |