Dolgulu Kuki Tarifi

Dolgulu Kuki Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 150g margarin
- 1 adet yumurta
- 8 yemek kaşığı un
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 yahut 2 paket fındıklı çikolata
- Sürme çikolata (isteğe bağlı)
Dolgulu Kuki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarini ocakta yoğunlaşıncaya kadar eritin eriyen margarini 15 dk soğumaya bırakın.
- Bir kaba şeker ve üzüm pekmezini koyup evvel kaşıkla sonra elle karıştırın.
- Şeker ve pekmezin olduğu kaba yumurta ve erittiğimiz margarini ek edin.
- Mikserimizin yüksek devirin de materyalleri 2dk boyunca çırpın.
- Ardından kaba unu ve şekerli vanilini ek edin (unu denetimli bir halde ek edin)
- Kalıp çikolataları küçük kesimler halinde kesin ve hamura ek edip bir cins daha yoğurun.
- Hamuru eşit kesimlere ayırın ayırdınız modülleri evvel top haline getirip sonrada üstüne bastırın.
- Hamurun ortasına sürme çikolatayı ekleyip, hamuru tekrar yuvarlayıp, hafif bastırın ve tepsiye dizin. ( bu evre isteğe bağlıdır dilerseniz sade yapabilirsiniz)
- Kurabiyeleri evvelce ısıtılmış 180 derecelik üstlü altlı fanlı fırına yerleştirip, 13-15 dk ortası denetimli bir biçimde pişirin (altı kızardıysa tamamdır)
- Pişen kurabiyeleri 30dk soğumaya bırakın. ❗Kurabiyeler birinci çıktında yumuşak ve ele alındında dağıla bilir kurabiye bekledikçe sertleşecektir. ❗ Şimdiden yapan herkeze afiyet olsun ☺️
Dolgulu Kuki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
