Dolgulu İrmik Tatlısı

Dolgulu İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 3 su bardağı un (ilave edilebilir tekrardan)

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Bulamak için;

  • 1 su bardağı irmik

Ara dolgusu için ;

  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı ceviz

Dolgulu İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. 10 kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
  2. Hamuru için; un hariç bütün gereçleri ekleyip karıştıralım unumuzu denetimli ek edip, yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Hamurdan bir büyük beze orta dolgusu için ayıralım. Ayırdığımız hamura kakao ve cevizi ekleyip, yoğuralım.
  4. Sade olan hamurdan bir beze alıp, elimizle uzun silindir formunda açıp içine rulo yaptığımız kakaolu harcımızı bırakıp, hamuru kapatıp irmiğe bulayıp dilimleyelim kalan öbür hamurada tıpkı süreci yapalım.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında kızarana kadar pişirelim.
  6. İlk sıcaklığı çıkan tatlımıza soğuk şerbetimizi döküp 2-3 saat dinlendirelim ☺️.

Dolgulu İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Kolay Magnolia
Dağ Kekikli Tavuk (Bi Köri, Kekiklim Karışımı)
Kadayıf Sarma (Arda’nın Mutfağı)
Süt Burger
Pratik Zeytinyağlı Taze Fasülye
Elmalı Milföy Gülleri
Hdabla | © 2025 |