Dolgulu İrmik Tatlısı

Dolgulu İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (oda ısısında)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 su bardağı un (ilave edilebilir tekrardan)
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Bulamak için;
- 1 su bardağı irmik
Ara dolgusu için ;
- 1 tatlı kaşığı kakao
- Yarım su bardağı ceviz
Dolgulu İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. 10 kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Hamuru için; un hariç bütün gereçleri ekleyip karıştıralım unumuzu denetimli ek edip, yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurdan bir büyük beze orta dolgusu için ayıralım. Ayırdığımız hamura kakao ve cevizi ekleyip, yoğuralım.
- Sade olan hamurdan bir beze alıp, elimizle uzun silindir formunda açıp içine rulo yaptığımız kakaolu harcımızı bırakıp, hamuru kapatıp irmiğe bulayıp dilimleyelim kalan öbür hamurada tıpkı süreci yapalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında kızarana kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan tatlımıza soğuk şerbetimizi döküp 2-3 saat dinlendirelim ☺️.
Dolgulu İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

