Doğal Ekmek

Doğal Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya

Doğal Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru yoğurmak için un hariç sıvı gereçleri kaba koydum, güzelce karıştırıp mayayı erittim.
  2. Un ve tuzunu ek edip yumuşak bir hamur elde ettim.
  3. Üstünü kapatıp 45 dakika dinlenmeye bıraktım hamur kabarana kadar.
  4. Tezgahı güzelce unlaladım.
  5. Mayalanan hamuru döktüm.
  6. Hamur aparatıyla hal verdim.
  7. Fırın tepsisine dizdim üzerine un serptim.
  8. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında üstü güzelce kızarana kadar pişirdim.
  9. Yaklaşık 25 dakika pişirdim.

Not ;ekmeği fırına koyarken en alta küçük bir kaseye su koydum fırına yerleştirdim.

Doğal Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Talaş Böreği Garnitürlü Çıtır Çıtır
Közlenmiş Kapyabiber Bu Tarif Kaçmaz
Demle Fiyonk Makarna
Poğaça
Fırında Tavuk Köfte, Brüksel Lahanası Ve Kereviz
Kıymalı Kol Böreği
Hdabla | © 2025 |