Doğal Ekmek

Doğal Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket toz maya
Doğal Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru yoğurmak için un hariç sıvı gereçleri kaba koydum, güzelce karıştırıp mayayı erittim.
- Un ve tuzunu ek edip yumuşak bir hamur elde ettim.
- Üstünü kapatıp 45 dakika dinlenmeye bıraktım hamur kabarana kadar.
- Tezgahı güzelce unlaladım.
- Mayalanan hamuru döktüm.
- Hamur aparatıyla hal verdim.
- Fırın tepsisine dizdim üzerine un serptim.
- Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında üstü güzelce kızarana kadar pişirdim.
- Yaklaşık 25 dakika pişirdim.
Not ;ekmeği fırına koyarken en alta küçük bir kaseye su koydum fırına yerleştirdim.
Doğal Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







