Diyet Kurabiye

Diyet Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı tahin
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
- 1 yemek kaşığı şekersiz kakaolu fıstık kreması ( kaide değil varsa lezzeti artıyor)
- 2 yemek kaşığı bal ( damak zevkine nazaran değişebilir)
Diyet Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tahin, kakao, fıstık kreması ve bal bir kap içerisinde karıştırılır.
- Bu kademede tahinin kıvamına bağlı olarak hamur oluşur , cıvık kalmış ise biraz daha tahin ek edilir.
- Kaşığın ucu ile bal oranı da denetim edilir ve form verilerek tepsiye dizilir.
- 180 -200 derece fırında yaklaşık 20 dk denetimli halde pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkınca tadım yapınız yoksa dilinize damağınıza yapışabilir.
Kıyır kıyır bir lezzet oluyor.
4 gündür mutfakda ağzı açık biçimde duruyor bayatlama dahi olmadı.
Not : ben üzerine biraz daha fıstık ezmesi, badem, ceviz vs ekleyerek orta öğünlerde tüketiyorum missss.
Diyet Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




