Diyet Kısırı (Karnabahardan)

Diyet Kısırı (Karnabahardan) Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) karnabahar
- 2 adet salatalık
- 1 adet domates
- 1/2 (yarım) marul
- 1/2 (yarım) maydanoz
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet limon
- Tuz
Diyet Kısırı (Karnabahardan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kısırımızın içine koymak istediğiniz yeşillikleri yıkayıp doğrayalım. Ben koyduklarımı yazdım lakin siz isterseniz dereotu, yeşil soğan, biber üzere bir çok isteğe bağlı kısırda neyi seviyorsanız ekleyebilirsiniz.
- Ardından bir orta uzunluk büyüklüğündeki karnabaharı ortadan ikiye bölüyoruz.
- Bölmüş olduğunuz karnabaharı küçük küçük modüllere bölerek rondoya koyuyoruz ve bir bulgur tanesi olana kadar rondoda çekiyoruz.
- Ardından tavamıza dört yemek kaşığı zeytinyağı dökelim, soğanlarımızı yemeklik olarak doğrayalım ve tavaya alıp güzelce kavuralım.
- Kavurmuş olduğumuz soğanların üzerine salçamızı ek edelim.
- Ardından karnabaharlarımızı üzerine ekleyelim ve bir süre onları da kavuralım.
- Karnabaharlarımız da yumuşadıktan sonra üzerine baharatlarımızı ekleyelim (ben bol baharatlı sevdiğim için baharatı fazla koydum sizler kendi ağız tadınıza nazaran ölçüsünü ayarlayabilirsiniz).
- Bir süre daha karıştırdıktan sonra hazır olan harcımızı, kısırımızı yapacağımız kaba dökelim ve birinci sıcaklığı geçene kadar bekleyelim.
- Ardından üzerine yeşilliklerimizi ekleyelim, tuzumu koyalım ve bir limonun suyunu sıkalım. ( hafif ekşili daha lezzetli bana nazaran lakin isterseniz siz yarım limonda kullanabilirsiniz).
Hazır olan kısırımızı artık servis edebiliriz. 🥳.
Afiyet olsun şimdiden herkese 🥰deneyenlerin yorumlarını merakla bekliyorum.
Dip not; materyal ölçüsünü ve baharat ölçülerini lütfen kendinize nazaran ayarlayın.
Diyet Kısırı (Karnabahardan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












