Diyet Karnıyarık
Diyet Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr kıyma
- 3 orta uzunluk patlıcan
- 3 adet yeşil biber
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 büyük dış sarımsak ya da 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 – şu bardağı domates sosu
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 / 3 demet maydanoz
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 silme çay kaşığı toz biber
- İsteğe bağlı kimyon, zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz
Diyet Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce patlıcanları boylamasına çok ince olamayacak biçimde dilimleyip, iki tarafını da hafif tuzluyoruz ve yağladığımız fırın tepsisine dizip çizikler atıyoruz.
- 180 derecede biraz yumuşayana kadar ön pişirme yapıyoruz öbür yanda soğanları küçük küpler halinde doğrayıp, yaklaşık 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ile çok öldürmeden kavuruyoruz.
- Üzerine kıymayı ekleyip, parçalayarak kavuruyoruz çok pişirmeden tekrar küçük doğradığımız biberleri de ekleyip, bir beş dakika daha kavuruyoruz.
- Kapatmaya son dakika kala doğranmış cevizleri ve ince kıyılmış maydanozları ekliyoruz ve baharatları ekleyip, ocağı kapatıp kenara alıyoruz.
- Domates sosunu bir çorba kaşığı salça isteyen 1 tatlı kaşığı şekerde ilave ederek koyu kıvamlı olacak formda karıştırıp hazırlıyoruz.
- Yumuşayan patlıcanları alıp ortalarını tatlı kaşığı ile ezip çukurlaştırıyoruz harcı patlıcanlara paylaştırıp, sosu kenarlar tüm boşluklara yayıp, tekrar fırına gönderiyoruz tıpkı derecede bir 10- 15 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun 🙏🏻
Diyet Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













