Diyet Kabak Sandal
Diyet Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük uzunluk kabak
- 1 küçük uzunluk mor soğan ( beyaz da olur lakin antioksidan açısından mor olması daha sağlıklı)
- 200 gr kıyma ( piştikten sonra 120-140 gram olması gerekiyor)
- 1 adet kırmızı biber küçük boy
- 1 adet yeşil biber
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet domates küçük boy
- 1 tutam dere otu
- 1 tutam maydanoz
- Dilediğiniz baharatlar
Üzerine dökeceğimiz sos için;
- 1 tatlı kaşığı silme domates salçası
- 1 tatlı kaşığı silme biber salçası
- Göz kararı su
Diyet Kabak Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kabağı ortadan ikiye bölüyoruz.
- Böldüğümüz kabağı tekrar içini görebilceğimiz biçimde tekrar kesiyoruz.
- Kestiğimiz kabakların içini bir kaşık yardımıyla içini alıyoruz ve fırça ile içlerine zeytinyağ sürüyoruz.
- Ben üzerine biraz karabiber ve tuz attım.
- Daha sonra bu kabakları fırına atıyoruz. 200 derece 15 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra kıymamızı tavaya alıp kavuruyoruz.
- Bu basamakta ben su ekliyorum daha hoş tane tane oluyor.
- Daha sonra üzerine doğradığımız soğanları atıyorum ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ ekliyorum.
- Bunu bu formda soğanlar ölene kadar kavuruyoruz.
- Kıyma ve soğan kavrulduktan sonra doğradığımız biberleri ekliyoruz ve tekrar kavuruyoruz.
- En son kavrulduktan sonra ince ince doğradığımız ya da blenderdan geçirdiğimiz domatesi ekleyip karabiber, tuz, pul biber ekleyip kapağını kapatıp domatesinde pişmesini sağlıyoruz.
- İç harcımız piştikten sonra en son üzerine doğradığımız dereotu ve maydanozu ekliyoruz.
- Daha sonra iç harcımızı kabakların içerisine ekliyorum ve yaptığımız salçalı sosu üzerine gezdirip en son kabakların üstüne domates ve biber ekliyoruz.
- Ve kabak sandallarımız artık fırına girmek için hazır. 180 derece fırında üzeri pişene kadar pişicek.Şimdiden afiyetler olsun:).
Diyet Kabak Sandal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









