Diyarbakır Usulü Kuzu Kaburga Dolması
Diyarbakır Adabı Kuzu Kaburga Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane kuzu kaburga
- 2 su bardağı basmati pirinç
- 1 su bardağı badem
- 1’er tatlı kaşığı tuz, karabiber, yenibahar, kuru reyhan, pul biber, kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
Diyarbakır Yolu Kuzu Kaburga Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kaburgayı et ve kemik kısmını bir keskin, bir bıçak yardımı ile cep biçiminde açıp delmeden oyalım.
- Sonrasında karabiber, toz biber ve tuz ile her tarafına güzelce ovuşturalım.
- Pilavımız için tencereye sıvı yağını alalım, kabukları soyulmuş bademleri içerisine alıp bir iki dakika kavurup sonrasında pirincini ek edelim.
- Tuz ve baharatını ekledikten sonra üzerine sıcak suyunu ek edip kısık ateşte pişirip soğumaya bırakalım.
- Soğuyan pilavı yarısını iç pilavımızı dolduralım, yorgan ipiyle açılmayacak biçimde dikelim.
- Büyük bir tencereyi ocağa alalım sıvı yağ ve salçayı kavuralım.
- Kuzu kaburgayı etli tarafı tencerenin tabanına gelecek biçimde salçayla birlikte kızarana kadar 3-4 dakika tencerede kızartıp sonrasında çevirerek bir buçuk litre kaynar su kenarlarından dökelim.
- Tuzunu da damak zevkinize nazaran ek edip kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını en kısık ayara getirerek en az 3 saat orta ara suyunu denetim ederek kuzu kaburgamızı pişirelim.
- Ayırdığımız pilav ile tepside servis edelim, afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇

Diyarbakır Yolu Kuzu Kaburga Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














