Diyarbakır Usulü Kuzu Kaburga Dolması

Diyarbakır Adabı Kuzu Kaburga Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane kuzu kaburga
  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 1 su bardağı badem
  • 1’er  tatlı kaşığı tuz, karabiber, yenibahar, kuru reyhan, pul biber, kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz

Diyarbakır Yolu Kuzu Kaburga Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kaburgayı et ve kemik kısmını bir keskin, bir bıçak yardımı ile cep biçiminde açıp delmeden oyalım.
  2. Sonrasında karabiber, toz biber ve tuz ile her tarafına güzelce ovuşturalım.
  3. Pilavımız için tencereye sıvı yağını alalım, kabukları soyulmuş bademleri içerisine alıp bir iki dakika kavurup sonrasında pirincini ek edelim.
  4. Tuz ve baharatını ekledikten sonra üzerine sıcak suyunu ek edip kısık ateşte pişirip soğumaya bırakalım.
  5. Soğuyan pilavı yarısını iç pilavımızı dolduralım, yorgan ipiyle açılmayacak biçimde dikelim.
  6. Büyük bir tencereyi ocağa alalım sıvı yağ ve salçayı kavuralım.
  7. Kuzu kaburgayı etli tarafı tencerenin tabanına gelecek biçimde salçayla birlikte kızarana kadar 3-4 dakika tencerede kızartıp sonrasında çevirerek bir buçuk litre kaynar su kenarlarından dökelim.
  8. Tuzunu da damak zevkinize nazaran ek edip kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını en kısık ayara getirerek en az 3 saat orta ara suyunu denetim ederek kuzu kaburgamızı pişirelim.
  9. Ayırdığımız pilav ile tepside servis edelim, afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇

Diyarbakır Yolu Kuzu Kaburga Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Hindistan Cevizli Fit Toplar (Diyete Uygun)
Hamburger Köftesi (Buzluk İçin)
Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Lahmacun
Antepfıstıklı Yeşil Kek (Videolu)
Çilekli Yoğurtlu Smoothie
Antep Fıstıklı Bayram Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |