Diyarbakır Usulü Kavurmalı Yumurta
Diyarbakır Adabı Kavurmalı Yumurta Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram kavurma
- 2 adet közlenmiş kapya biber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Damak tadınıza nazaran tuz ve kırmızı toz biber
- 3 ya da 4 adet yumurta
Diyarbakır Adabı Kavurmalı Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını tavaya alıp eritelim. Biraz cızırdatalım şöyle. Üzerine kavurmayı ekleyelim. Sulanırsa suyunu çekene kadar orta ara karıştıralım. Suyunu çektikten sonra biraz da karıştıra karıştıra kızartalım.
- Közlenmiş ve doğranmış biberi ekleyip tuz ve kırmızı biber serpelim. Ben airfryerda közlüyorum biberi. 200 derece 15 dk da közleniyor. Güzelce 1-2 dk karıştırıp kavuralım.
- Yumurtaları teker teker üzerine kıralım. Yavaşça karıştırarak pişirelim. Afiyet olsun ❤️.
Diyarbakır Yolu Kavurmalı Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






