Diyarbakır Meftune Yemeği

Diyarbakır Meftune Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Patlıcanları ıslatmak için ;
- ️ 1 tatlı kaşığı tuz
- ️ Üzerine geçecek kadar su
- ️ 1 kilogram patlıcan
Diğer materyaller;
- ️ 500 gram kuşbaşı et
- ️ 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- ️ 1 adet kurusoğan
- ️ 5-6 diş sarımsak
- ️ 1 su bardağı sıcak su
Sos için;
- ️ 3-4 adet domates
- ️ 5 adet sivri biber
- ️ 1 tatlı kaşığı tuz
Diyarbakır Meftune Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı olarak soyalım.
- Dikey olarak dörde bölelim, daha sonra birer parmak uzunluğunda doğrayıp tuzlu sıya basalım.
- Yaklaşık yarım saat acısı çıksın bu biçimde daha sonra suyunu döküp yıkayıp kurulayım.
- Patlıcanları sıvı yağda kızartalım.
- Uygun tencereye sıvı yağımızı alıp kuşbaşı eti ek edelim.
- Suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyelim ve kavuralım.
- Soğanlar biraz kavrulduktan sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatalım bu formda 15-20 dakika kısım ateşte pişirelim. Etler yumuşamamış ise orta ara su ekleyerek pişirmeye devam edelim.
- Sos için domatesleri yemeklik küp küp doğrayalım, üzerine doğranmış biberleri ve tuzu ekşeyip karıştıralım.
- Bir borcama evvel pişsen etleri, daha sonra patlıcanları dizelim. En üste hazırladığımız sosu yayıp 200 derece fırında 30-40 dakika pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra birinci sıcaklığı çıkınca servis edebilirsiniz. Benim yaptığım üzere büyük bir servis tabağına karşıt çevirip üzerine maydanoz serpiştirebilirsiniz.
Afiyet olsun👩🍳❤️.
Diyarbakır Meftune Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





