Diyarbakır Çöreği
Diyarbakır Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2.5 litre süt
- 1 litre vita yağı (bitkisel susuz yağ)
- 3.5 yemek kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı mayana (rezene tozu)
- 1.5 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 6 adet yumurta akı
- 1 paket instant maya
- 4 kilo kadar un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Diyarbakır Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütümüze ılık yapıp küçük bir leğene alıyoruz, üzerine oda sıcaklığında vita yağı yumurta akı ve baharatları ,tuzunu,kuru mayasını ekleyin karıştırın.
- Sonra unu ekleyip yoğurun hamur yumuşak olacaktır.
- Daha sonra yurdumuz hamuru mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan büyük bir modül biçiminde alıp rulo yapalım sonra kare kare kesip elimizle biraz bastırıp istediğimiz incelikte olacak formda sonra tepsiye alın.
- Üzerine yumurta sarısı, susam dökelim, bıçak ile çizikler atalım.
- 220 derecede iyicene kızarana kadar pişirin 👍.
Not; kalabalık aile olduğumuz için çok yapıp derin dondurucu da saklıyorum her sabah kahvaltıda çıkarıp yeriz ☺️siz dilerseniz tanımın yarısını yapabilirsin.
Diyarbakır Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














