Diyarbakır Çöreği

Diyarbakır Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 2.5 litre süt
  • 1 litre vita yağı (bitkisel susuz yağ)
  • 3.5 yemek kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı mayana (rezene tozu)
  • 1.5 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 6 adet yumurta akı
  • 1 paket instant maya
  • 4 kilo kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Diyarbakır Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütümüze ılık yapıp küçük bir leğene alıyoruz, üzerine oda sıcaklığında vita yağı yumurta akı ve baharatları ,tuzunu,kuru mayasını ekleyin karıştırın.
  2. Sonra unu ekleyip yoğurun hamur yumuşak olacaktır.
  3. Daha sonra yurdumuz hamuru mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamurdan büyük bir modül biçiminde alıp rulo yapalım sonra kare kare kesip elimizle biraz bastırıp istediğimiz incelikte olacak formda sonra tepsiye alın.
  5. Üzerine yumurta sarısı, susam dökelim, bıçak ile çizikler atalım.
  6. 220 derecede iyicene kızarana kadar pişirin 👍.

Not; kalabalık aile olduğumuz için çok yapıp derin dondurucu da saklıyorum her sabah kahvaltıda çıkarıp yeriz ☺️siz dilerseniz tanımın yarısını yapabilirsin.

Diyarbakır Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pizza Poğaça
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası
Köy Biberi Yatağında Kızartma
Menemen
Porsiyonluk Mini Elmalı Kekler
Elma Sirkesi
Hdabla | © 2025 |