Diyarbakır Çöreği

Diyarbakır Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
- 12 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı rezene
- 2 yemek kaşığı mahlep
- 3 yemek kaşığı susam
- 3 yemek kaşığı küncü
- 3 yemek kaşığı çörekotu
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tarçın(isteğe nazaran )
Sıvı gereçler;
- 1 paket yaş maya
- 4 su bardağı ılık süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 buçuk su bardağı sıvı yağ
- 250 gram eritilmiş margarin yahut tereyağ
- 4 adet yumurta ( 3 tane sarısı üzerine sürülecek )
Üzerine;
- 3 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Diyarbakır Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İki karışımı başka kaplarda hazırlıyoruz.
- Un karışımı için bütün kuru gereçler bir kap içerisine konulur başka bir kapta sıvı gereçlerle birlikte yaş mayayı katıp yaş maya ve şeker eriyinceye kadar çırpılır.
- Hazırlanan sıvı karışım başka gereçlerle karıştırılıp birlikte yoğurulur bu evrede ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar un eği yapılabilir.
- Hamur elde edildikten sonra oklava yahut merdane yardımı olmadan açma süreci yapıp hal verebilirsiniz.
- Şekil verdikten sonra fırına katmadan evvel üzerine sıvı yağ ve yumurta sarısı karışımından sürüp isteğe nazaran susam çörekotu döküp fırında 180 derecede alt üst ısıtmada kızarana kadar pişirin.
Diyarbakır Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
