Dışı Çıtır,İçi Nemli Hakiki Acıbadem Kurabiyesi

Dışı Çıtır,İçi Nemli Gerçek Acıbadem Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr ince çekilmiş çiğ badem (2 su bardağı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Dışı Çıtır,İçi Nemli Gerçek Acıbadem Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çiğ bademleri kaynar suda yarım saat bekletelim kabuklarını çıkaralım kağıt havlu ortasında hepsini düzgünce kurutalım.
- Mutfak robotundan düzgünce çekelim toz haline getirelim.
- Çekilmiş bademleri serelim bir gün boyunca orta ara karıştırarak kurutalım.
- Uğraşmak istemezseniz,hazır badem unu kullanabilirsiniz.
- Toz şeker,3 yumurta beyazı ve toz bademi tavaya alalım, ocağa koymadan uygunca karıştıralım sonra kısık ateşte yaklaşık 10-15 dk daima karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
- Hafifçe eriyen ve ağırlaşan kıvamlı harcı öteki bir kaba aktaralım karıştıralım yavaşça ılıdığında limon suyu ve nişastayı ekleyelim düzgünce karıştıralım kıvamı yumuşak ise tamamdır,biraz katı bulursanızda 1 yumurta beyazı daha ekleyip düzgünce yedirerek kıvamı açabilirsiniz ben o denli yaptım.
- Diğer tarafta fırın tepsisine yağlı kağıt serelim,kağıdın alt köşelerine hamurdan az az sürüp kağıdı yapıştıralım( hamuru sıkarken kağıdın kayma yapmaması için).
- Sıkma torbasına hamurdan dolduralım.
- Tepsiye cevizden az büyük yuvarlaklar sıkalım.
- Üstlerini parmak ucumuzu hafif ıslayıp düzeltelim tam ortalarına badem yerleştirelim.
- 150°ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dk kurabiyelerin üzeri çatlayıp pembeleşinceye kadar yavaşça kızartalım.
- Fırından aldıktan sonra birinci sıcağı çıkan kurabiyelerimizi spatula yardımıyla dikkat ederek kırmadan alıp, birbirine yapıştıralım hafif sıcak olduğu vakit basitçe birbirine yapışıyor.
Hârika acıbadem kurabiyelerimiz hazır.
Afiyet olsun 🙋♀️💓💓.
Dışı Çıtır,İçi Nemli Gerçek Acıbadem Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













