Dışı Çıtır İçi Yumuşak Kadınbudu Köfte

Dışı Çıtır İçi Yumuşak Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta (küçükse 2 tanede olabilir)
- 1 çay bardağı pirinç
- Maydanoz
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Kızartmak için:
- Galeta unu
- Sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Dışı Çıtır İçi Yumuşak Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yarım kilo kıymayı ikiye bölüyoruz yarısını köfteyi yoğuracağımız kaba alıyoruz, yarısını da bir tavaya alıp soğanla kavuracağız.
- Sıvı yağı ve küçük küçük doğradığımız soğanları tavaya alıp kavuruyoruz.
- Kıymayı da tavaya ekleyip kavuruyoruz.
- Bir yandan 1 çay bardağı pirinçleri yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Kavurduğumuz kıymayı soğumaya bırakıyoruz.
- Yoğurma kabındaki kıymaya öncelikle yumurtayı kırıyoruz.
- Daha sonra maydanoz ve baharatları damak zevkimize nazaran ekliyoruz.
- Yumuşayan pirinçleri soğuduktan sonra harcın içine alıyoruz.
- Kavurduğumuz kıymayı da harca ekliyoruz.
- Güzelce yoğurup baharatları ekleyip yoğurdumuz harcı form vererek buzdolabına dinlenmeye ( en az 1 saat) bırakıyoruz.
- Dinlenen köftemizi evvel galeta ununa daha sonra çırpılmış yumurtaya batırarak kızartıyoruz. Ve köftemiz servise hazır afiyet olsun.
Dışı Çıtır İçi Yumuşak Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


