Diş Pastası

Diş Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Kreması için 4 paket krem şanti
  • Herhangi bir meyve reçeli
  • 1 adet muz

Diş Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz.
  2. Yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz ve bir kaşık yardımıyla karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize döküp fırına veriyoruz 180 derecede pişiriyoruz.
  4. Kreması için 4 paket krem şanti yeniden mikser yardımıyla karıştırıp hazırlıyoruz soğuması için buzlukta bekletiyoruz.
  5. Pandispanyamız piştikten sonra ortadan ayırmak için ince bir ip yardımıyla eşit bir formda ayırıyoruz.
  6. Daha sonra ayırdığımız bir kesimimizin üzerine sulandırdığımız reçeli ben vişne kullandım serpiştiriyoruz.
  7. Üzerine kremamızı sürüyoruz dilimlediğimiz muzları da ortalara diziyoruz.
  8. Daha sonra pandispanyanın öteki yarısını pastamızın üzerine koyup kremayla bir kat sıva yapıyoruz ve süsleme kısmına geçiyoruz.
  9. Şeker hamuru kullanmak isterseniz tekrar onu da kendi tercihiniz.
  10. Ben eklemiştim ancak sıcakta kaydı tekrar düzenlemek zorunda kaldım, deneyenlere afiyet olsun.🫶🏻

Diş Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Sütlaç
Bol Kahve Aromalı Kurabiye
Simit Tadında Poğaça
Kremalı Makarna Ve Kremalı Tavuk (Yanında Ekşili Salata)
Yeşil Smoothie
Fırında Karnabahar
Hdabla | © 2025 |