Dil Peynirli Tavuk Eşliğinde Mantarlı Pilav

Dil Peynirli Tavuk Eşliğinde Mantarlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- Tavuk but (adedi sizin tercihinize kalmış haşlandıktan sonra 3 su bardağı tavuk suyu pilavda kullanılacak)
- 2 su bardağı basmati pirinç
- Yarım su bardağı kabuğu soyulmuş badem
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 400 gram ince dilimlenmiş mantar
- Yarım demet ince doğranmış dereotu
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı yenibahar
- Karabiber
- Tuz
Pirinci ıslatmak için;
- 1/4 (çeyrek) limonun suyu
Tavuk butların üzeri için;
- Dil/kaşar peyniri
Dil Peynirli Tavuk Eşliğinde Mantarlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklarımızı haşlayalım.
- Bir tencerede tereyağını eritelim.
- İnce ince doğranan soğanları kavuralım.
- Ardından bademleri kavuralım.
- Mantarları ek edip kavurmaya devam edelim.
- Mantarlar suyunu salıp çekene kadar tencerenin kapağı kapalı pişirelim. (ara sıra karıştırmayı unutmayalım).
- Yıkadığımız pirinçleri de ek edip kavuralım.
- 3 su bardağı tavuk suyunu da döküp kısık ateşte pişirelim.
- Altını kapattıktan sonra dereotunu ek edip karıştıralım ve pilavı demlenmeye bırakalım.
- Haşlanan tavukların üzerine dilimlenmiş peynir koyup 200 derece fırına verelim.
- Peynir eriyip üzeri kızardıktan sonra pilavla birlikte servis edelim. Afiyet olsun 🥰.
Dil Peynirli Tavuk Eşliğinde Mantarlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
