Difrizlik Patatesli Gül Böreği
Difrizlik Patatesli Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet yufka
İç harcı için :
- 9 adet orta uzunluk patates
- 2 adet soğan
- Tepeleme 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- Tepeleme 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 fincan kadar zeytin yağı
Sosu için:
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 şişe maden sodası
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Difrizlik Patatesli Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri izi küp küp doğrayıp güzelce haşlayalım.
- Ardından haşlanan patatesleri süzüp çok da mama üzere yapmadan püre haline getirelim.
- Soğanlarımızı minik minik doğrayalım.
- Bir tavaya yağı ve soğanları ekleyip öldürelim.
- Salçalarımızı soğanların üzerine ekleyip güzelce kavuralım.
- Püre yaptığımız patatesleri azar azar tavaya ekleyerek salça ve soğanla birleştirelim. Bütün püreyi ekledikten sonra ocağın altını kapatalım. Orta ara karıştırıp biraz ılımasını bekleyelim.
- İç harcımız ılınırken yufkaları 4 bölüp üst üste koyalım.
- Yufkamız da hazır olduğuna nazaran sosa geçelim. Yumurta, un ve yoğurdu çırpalım.
- Ardından soda ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Herşey hazır olduğuna nazaran artık börekleri sarabiliriz.
- Yufkalara evvel sosumuzu sürelim akabinde görseldeki üzere harcımızı koyup saralım.
- Sardığınız börekleri saklama kaplarına koyup derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Şayet iç harcınız artarsa poğaça yapabilir, kahvaltıda üzerine yumurta kırabilir yada minik pideler yapabilirsiniz.
- Börekleri pişirmek istediğinizde difrizden çıkarınca çözülmesini beklemeden yoğurt yada yağ sürüp pişirmenizi tavsiye ederim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsuuunn 🌸🫶🏼.
Difrizlik Patatesli Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















