Difrizlik Patatesli Gül Böreği

Difrizlik Patatesli Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet yufka

İç harcı için :

  • 9 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet soğan
  • Tepeleme 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • Tepeleme 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 fincan kadar zeytin yağı

Sosu için:

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 şişe maden sodası
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Difrizlik Patatesli Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri izi küp küp doğrayıp güzelce haşlayalım.
  2. Ardından haşlanan patatesleri süzüp çok da mama üzere yapmadan püre haline getirelim.
  3. Soğanlarımızı minik minik doğrayalım.
  4. Bir tavaya yağı ve soğanları ekleyip öldürelim.
  5. Salçalarımızı soğanların üzerine ekleyip güzelce kavuralım.
  6. Püre yaptığımız patatesleri azar azar tavaya ekleyerek salça ve soğanla birleştirelim. Bütün püreyi ekledikten sonra ocağın altını kapatalım. Orta ara karıştırıp biraz ılımasını bekleyelim.
  7. İç harcımız ılınırken yufkaları 4 bölüp üst üste koyalım.
  8. Yufkamız da hazır olduğuna nazaran sosa geçelim. Yumurta, un ve yoğurdu çırpalım.
  9. Ardından soda ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  10. Herşey hazır olduğuna nazaran artık börekleri sarabiliriz.
  11. Yufkalara evvel sosumuzu sürelim akabinde görseldeki üzere harcımızı koyup saralım.
  12. Sardığınız börekleri saklama kaplarına koyup derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Şayet iç harcınız artarsa poğaça yapabilir, kahvaltıda üzerine yumurta kırabilir yada minik pideler yapabilirsiniz.
  13. Börekleri pişirmek istediğinizde difrizden çıkarınca çözülmesini beklemeden yoğurt yada yağ sürüp pişirmenizi tavsiye ederim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsuuunn 🌸🫶🏼.

Difrizlik Patatesli Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı
Etli Türlü Farifi
Diyet Kahvaltı
Kepse Pilavı (Orijinal Tarif)
Patlıcanlı Midye Börek
Kuru Patlıcan Ve Kuru Biber Dolması Efsane Lezzet (Videolu)
Hdabla | © 2025 |