Dibedip (Mardin Usulü)

Dibedip (Mardin Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

Dışı için:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tane yumurta
  • Aldığı kadar ılık su

İç materyali için:

  • 3-4 tane kuru soğan
  • 500 gram kadar kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı pul biber

Kızartmak için;

  • 1 adet yumurta
  • Sıvıyağ

Dibedip (Mardin Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları küçük küçük yemeklik incecik doğrayın, sıvı yağında kavurup, kıymayı ekleyin.
  2. İyice karıştıktan sonra kavrulunca baharatları ve doğranmış maydanozu ekleyelin.
  3. Soğumaya bırakın ve dış hamurunu hazırlayalım.
  4. Bir tepsiye ince bulguru, irmiği ve tuzu koyup karıştırın.
  5. İyice karıştıktan sonra yumurtaları kırın ve azar azar ılık suyu ekleyin ve güzelce yoğurun.
  6. Kulak göğsü kıvamına gelince üzerini kapatın, böylelikle biraz şişecektir.
  7. Ceviz büyüklüğünde kesimler ayırıp bir tepsiye dizin üzerine nemli bir bezle kapatın ki kurumasın.
  8. Ellerinizi suyla ıslı yarak başparmağınızla avuç içerisine bastırıp döndürerek içini açın ve içerisine iç harcından koyun ve bastıra bastıra kapatın ağzını.
  9. Tepsiye dizin.
  10. Bir tencerenin içerisine sıcak su koyun ve kaynadıktan sonra biraz tuz ekleyin.
  11. 8-10 tane birden yavaşça delikli kepçe yardımıyla suya koyun ve haşlamaya bırakın.
  12. Piştiklerinde suyun yüzüne çıkacaklar ondan 1-2 dakika sonra tabağa alın.
  13. Ben kızartılmış seviyorum ,eğer sizde kızartılmış seviyorsanız tıpkı süreci yaptıktan sonra (haşladıktan sonra) biraz çırpılmış yumurtaya batırıp sonra kızgın sıvı yağında kızartın. Afiyet olsun.

Dibedip (Mardin Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Pasta
Pırasalı Arnavut Böreği
Tuzlu Kurabiye
Biberli Ekmek Poğaça
Ballı Acılı Tavuk Kalça
Fırında Kaşarlı Tatlı Patates
Hdabla | © 2024 |