Dibedip (Mardin Usulü)

Dibedip (Mardin Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
Dışı için:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tane yumurta
- Aldığı kadar ılık su
İç materyali için:
- 3-4 tane kuru soğan
- 500 gram kadar kıyma
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe bağlı pul biber
Kızartmak için;
- 1 adet yumurta
- Sıvıyağ
Dibedip (Mardin Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları küçük küçük yemeklik incecik doğrayın, sıvı yağında kavurup, kıymayı ekleyin.
- İyice karıştıktan sonra kavrulunca baharatları ve doğranmış maydanozu ekleyelin.
- Soğumaya bırakın ve dış hamurunu hazırlayalım.
- Bir tepsiye ince bulguru, irmiği ve tuzu koyup karıştırın.
- İyice karıştıktan sonra yumurtaları kırın ve azar azar ılık suyu ekleyin ve güzelce yoğurun.
- Kulak göğsü kıvamına gelince üzerini kapatın, böylelikle biraz şişecektir.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler ayırıp bir tepsiye dizin üzerine nemli bir bezle kapatın ki kurumasın.
- Ellerinizi suyla ıslı yarak başparmağınızla avuç içerisine bastırıp döndürerek içini açın ve içerisine iç harcından koyun ve bastıra bastıra kapatın ağzını.
- Tepsiye dizin.
- Bir tencerenin içerisine sıcak su koyun ve kaynadıktan sonra biraz tuz ekleyin.
- 8-10 tane birden yavaşça delikli kepçe yardımıyla suya koyun ve haşlamaya bırakın.
- Piştiklerinde suyun yüzüne çıkacaklar ondan 1-2 dakika sonra tabağa alın.
- Ben kızartılmış seviyorum ,eğer sizde kızartılmış seviyorsanız tıpkı süreci yaptıktan sonra (haşladıktan sonra) biraz çırpılmış yumurtaya batırıp sonra kızgın sıvı yağında kızartın. Afiyet olsun.
Dibedip (Mardin Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


