Dereotulu Soslu Somon Balığı

Dereotulu Soslu Somon Balığı Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 dilim somon balığı(lachs)
Balıkların üzerine sürmek için;
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Dereotulu sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt (250ml)
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Yarım demet kıyılmış dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
Dereotulu Soslu Somon Balığı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak balıkları yıkayıp kurulayın.
- Balığın sosu için; rendelenmiş sarımsak ,limon suyu, zeytinyağı, tuz ve baharatları karıştırıp balıkların üzerine sürüp, ister fırında ister hava fritözünde kızartın.
- Dereotulu sos için; tavaya tereyağını alıp eritin. Eriyince içine ince kıyılmış sarımsağı ekleyip, 1 dk soteleyin. Akabinde unu ek edip kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra sütü ekleyip süratlice karıştırın.
- Kaynamaya başlayıp kıvam alınca limon suyu, tuz, karabiber ve dereotunu ekleyip kısık ateşte 1-2 dk yoğunlaşınca kenara alın.
- Pişen balıkları servis tabağına alıp üzerine dereotlu sosu gezdirip, yanında salata ve tatlı patates eşliğinde servis edin. Deneyeceklere afiyet olsun.
Dereotulu Soslu Somon Balığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













