Dereotulu Soslu Somon Balığı

Dereotulu Soslu Somon Balığı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 dilim somon balığı(lachs)

Balıkların üzerine sürmek için;

  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Dereotulu sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt (250ml)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber

Dereotulu Soslu Somon Balığı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak balıkları yıkayıp kurulayın.
  2. Balığın sosu için; rendelenmiş sarımsak ,limon suyu, zeytinyağı, tuz ve baharatları karıştırıp balıkların üzerine sürüp, ister fırında ister hava fritözünde kızartın.
  3. Dereotulu sos için; tavaya tereyağını alıp eritin. Eriyince içine ince kıyılmış sarımsağı ekleyip, 1 dk soteleyin. Akabinde unu ek edip kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra sütü ekleyip süratlice karıştırın.
  4. Kaynamaya başlayıp kıvam alınca limon suyu, tuz, karabiber ve dereotunu ekleyip kısık ateşte 1-2 dk yoğunlaşınca kenara alın.
  5. Pişen balıkları servis tabağına alıp üzerine dereotlu sosu gezdirip, yanında salata ve tatlı patates eşliğinde servis edin. Deneyeceklere afiyet olsun.

Dereotulu Soslu Somon Balığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

1 Yumurta İle 8 Kase Krem Karamel
Patatesli Börek
Kuşekmeği (Madımak)
Soslu Tavuk
Ispanaklı Gül Böreği
Browni Cookies
Hdabla | © 2024 |