Dereotlu Yumuşacık Poğaça

Dereotlu Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (1 tane sarı üstüne ayır)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İnce kıyılmış dereotu
  • 2,5-3 su bardağı un (kontrollü ekle)
  • 1 paket kabartma tozu

İçine;

  • Kaşar peyniri

Dereotlu Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içine materyallerin tamamını koyup, yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım. Hamurun kıvamı sert olursa poğaçalarınız da sert olabilir.
  3. Hamur güzelce yoğurulduktan sonra eşit kesimlere bölüp, yuvarlayalım. Yuvarladıktan sonra içerisine peynir koyarak şekillendirelim.
  4. Fırın tepsisine yerleştirdikten sonra yumurta sarısını sürüp, çatal ile üstünden geçelim.
  5. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Dereotlu Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Çörek
Çilekli Magnolia
Zeytinyağlı Yumurta
Sebzeli Airfryer Kebabı
Püf Noktalı Kıymalı Karnabahar
Çaylı Kek
Hdabla | © 2025 |