Dereotlu Yumuşacık Poğaça
Dereotlu Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (1 tane sarı üstüne ayır)
- 1 çay kaşığı tuz
- İnce kıyılmış dereotu
- 2,5-3 su bardağı un (kontrollü ekle)
- 1 paket kabartma tozu
İçine;
- Kaşar peyniri
Dereotlu Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içine materyallerin tamamını koyup, yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım. Hamurun kıvamı sert olursa poğaçalarınız da sert olabilir.
- Hamur güzelce yoğurulduktan sonra eşit kesimlere bölüp, yuvarlayalım. Yuvarladıktan sonra içerisine peynir koyarak şekillendirelim.
- Fırın tepsisine yerleştirdikten sonra yumurta sarısını sürüp, çatal ile üstünden geçelim.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Dereotlu Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






